AKTUÁLNE


DAFA trans s.r.o skúsenosti

Cestovanie:

Tipy na jarné a letné dobrodružstvá

DAFA trans s.r.o DAFA trans s.r…


Zima to už definitívne odpískala a to je čas sadnúť si k mape a zakrúžkovať ciele našich ciest. Krásy prírody, nové dobrodružstvá, treba vyraziť do sveta. Prinášame pár tipov na jarné aj letné trávenie času. Jarné cesty za poznaním Zájazdy do Holandska sú obľúbené práve počas jari. Krajina tulipánov doslova ožíva. Výstava kvetov je magnetom pre ľudí z celého sveta. Holandsko ako autobusový zájazd  je ideálnym cieľom pre menší kolektív, ale aj pre väčšiu skupinu cestovateľov. Práve takéto zájazdy nie je problém absolvovať pohodlne malým, či veľkým autobusom. Zaujímavým výletom je aj Veľká noc v Grazi. Zažite rakúske veľkonočné zvyky tento rok na vlastnej koži. Vyberte si skvelé poznávacie zájazdy do Rakúska, Paríža, Bruselu, Prahy a do ďalších blízkych metropol, ktoré majú na jar nezameniteľné čaro. Krásy Slovenska Nemali by sme na ne zabudnúť. Nádherné hrady a zámky. Najkrajší na Slovensku v Bojniciach. Najväčší na Spiši. Spravte si okružnú jazdu slovenskými mestami. Navštívte štôlne v Banskej Štiavnici. Krásy Gaderskej doliny. Spoznajte metropolu východu Košice, odkiaľ je len na skok do Levoče k oltáru majstra Pavla, ktorých chodia obdivovať turisti až z Ameriky. Nechajte si vypracovať krásny dobrodružný výlet od cestovnej kancelárie DAFA travel, či už ste škola, záujmový krúžok, alebo len partia mladých ľudí, ktorá sa rozhodla stráviť túto jar na roadtripe po Slovensku. V malom mikrobuse nebudete musieť šoférovať a doprajete si aj správne vychladené slovenské pivo k obedu. Slovensko je zároveň krajinou termálnych prameňov a preto aj víkendový wellness nie je zlá voľba. Leto v Bulharsku? Prečo nie? Bulharsko je krajina, ktorá ponúka zaujímavú históriu a krásne pláže. V posledných rokoch očistila svoju povesť socialistického letoviska a službami aj ponukou tromfne ostatné prímorské destinácie. Bulharsko je blízke, podobné Chorvátsku, akurát vás čakajú piesočné pláže a ceny, ktoré nie sú vôbec predražené. Autobusom sa priamo do letoviska dostanete približne za 24 hodín. Ušetríte tak všetky palivové, letiskové poplatky a čakanie na odlet. Bez starostí s batožinou a transfermi do hotela. Dovolenka v Bulharsku bude pre svoju bezpečnosť  hrať v porovnaní s Tureckom, či Gréckom tento rok prím. Výnimočné zážitky v exotike Najlepším obdobím na cestovanie je jar a leto. Preto je skvelé naplánovať si už teraz vysnívanú plavbu po Karibiku, alebo navštíviť niektorú z exotických krajín. Dnes sa dajú zohnať letenky za vynikajúce ceny vrátane ubytovania. Vycestujte do krajín, kde vás srdce ťahá a spoznajte svet aj inak ako z televíznej obrazovky a obrázkových časopisov.

09.03.20164596
Marek skúsenosti

Cestovanie:

Ako si užiť rafting na maximum?

Marek


K raftingu treba nielen odhodlanie a dušu dobrodruha, ale aj vhodné miesto. Preto sme sa poohliadli po tom najlepšom, čo sa dá splaviť a neostali sme len na slovenských riekach. Pretože spojiť letnú dovolenku s raftovaním je príklad aktívnej dovolenky, ktorý sa každému zapíše hlboko do duše.   Najkrajší rafting je bezpečný Riek tečie viac ako dosť. Platí však, že ak sa chcete vydať na rieku bez inštruktora, je dobré si naštudovať riečnu kilometráž, zistiť si, kde sa dá dlhších splavoch ubytovať. Tak to hovoria skúsení rafťáci. „Najčastejšie začiatočníci, ktorí splavujú bez inštruktora, podcenia svoje možnosti a počasie. Na vode je vždy potrebné mať plávaciu vestu a na zatvorenej lodi aj prilbu. Alkoholu pred a počas jazdy je potrebné sa vyhnúť. Ak sa na vodu vydajú ľudia s inštruktorom je potrebné inštruktora počúvať, nesnažiť sa pred priateľmi ukázať, že niečo viem a pri tom ohroziť nielen seba, ale celú skupinu ľudí,“ zdôrazňuje pravidlá Ľuboš Grajcár zo splavujeme.sk . Neznáme rieky sú určite lákadlom, ale odporučil by ich skorej skúseným vodákom. Mnoho vodných tokov ponúka ale istotu a dobrodružstvo aj začiatočníkom. Raftom za dobrodružstvom a krásou Ján Hudák, konateľ spoločnosti Alcea, s.r.o, odporúča jednoznačne na splavovanie Ondavu na úseku zo Slovenskej Kajne do Kladzian. „Krásny je aj  Laborec zo Strážskeho do Michaloviec," dodáva a tvrdí, že splav je nezabudnuteľný a každý kto vstúpi do člna by mal vedieť plávať, mať prečítanú aspoň jednu Winnetouvku, v počas silného slnka sa natrieť. „Pre začiatočníkov Dunajec, Hron, Hornád, rafting na umelých kanáloch v Liptovskom Mikuláši a Čunove, počas jarných mesiacov je možné raftovať na rieke Belá v Tatrách. O Kráse Dunajca hovorí aj Drahomír Kuc  z Pieniny Sport Centrum zároveň dodáva, že pri tejto rieke môžte okrem splavovania vidieť okolitú prírodu a navštíviť rôzne kultúrne pamiatky a stráviť veľa zábavných chvíľ. Nemusíte ostať len doma Milovníci vodných tokov radi vyskúšajú aj príležitosť plaviť sa za hranicami. „Pre pokročilých vodákov sú vhodné a obľúbené rakúske rieky, české rieky, kde medzi najťažšie a zároveň vodácky najatraktívnejšie úseky patrí splav Vltavy pod Lipnom,“ hovorí o príležitostiach na rafting Ľuboš Grajcár.  V lete je krásne na rakúskej Salze. „V Európe  je na komerčný rafting najvhodnejšia rieka Soca v Slovinsku. Voda je vhodná aj pre začiatočníkov a Triglavský národný park ponúka veľa ďalších možností, ako tráviť čas (kanoning, treking, zip line, treking, via ferrata a ďalšie,“  hovorí o najlepšom z najlepšieho za hranicami Pavol Černý z Aqua Adrenalín Černý Tour s.r.o.   Skúsiť toto leto apson jednu vodu rozhodne stojí za to.   Prečítajte si aj základ pre bezpečný rafting a čo všetko budete potrebovať pred tým, ak sa spustíte na vodu.  

04.08.201311065
Marek skúsenosti

Cestovanie:

Zažite rafting divoko aj bezpečne

Marek


Splavovanie rieky je dobrodružstvo. Malý akčný zážitok, ktorý nemusí byť nutne nebezpečným. Gumený čln je predsa len iná kapitola, ako výletná loď z Chorvátska. Zažiť vodu v jej sile je úplne iná kapitola života. Bezpečnosť aj pri adrenalínových zábavkách však platiť musí. Lekára netreba  Pred tým, ako sa vydáte na rieku, netreba absolvovať žiadne fyzické testy, ani lekársku prehliadku. To je veľké plus oproti ostatným adrenalínovým športom. Na raft tak môžete prísť doslova podľa aktuálneho rozhodnutia. Lekára nepotrebujete a preto, aby ste ho nepotrebovali ani po raftingu, treba predsa len dodržať pár zásad.  Medzi hlavné patrí nepodceňovať rieku a nepreceňovať vlastné schopnosti na  vode.  „Veľmi nebezpečné je splavovanie po konzumácii alkoholu, bezohľadné  správanie a podobne,“ vysvetľuje Drahomír Kuc  z Pieniny Sport Centrum.  Mnoho ľudí nedodržiava základné pravidlá správania sa na tečúcich  riekach, nepoužívajú ani základné záchranné pomôcky, o ktorých sme hovorili v minulom článku. Skúsia to takpovediac naslepo a hrozia úrazy. Martin Vretenár z Mutton Sport Services dodáva, že pred samotnou plavbou prebehne profesionálna inštruktáž, takže celá posádka je pripravená. V prípade, že sa dodržia základné bezpečnostné pokyny, je riziko zranenia, či úrazu takmer vylúčené. Požičať sa dá raft aj inštruktor Strach môže ostať na brehu. Pavol Černý z Aqua Adrenalín Černý Tour s.r.o.  totiž hovorí, že skúšky spôsobilosti aj fyzické testy musia absolvovať všetci inštruktori. Bez neho by nedostali licenciu na rafting. Každý z guidov musí mať kurzy raftingu, záchrany na divokej vode a kurz IRF (internacional rafting federation). Preto pre všetkých víkendových a turistických dobrodruhov je možné dostať sa oficiálne v člne na vodu len s inštruktorom, ktorý celú posádku samozrejme bezpečne dopraví do cieľa. "Pre vodákov, ktorí majú skúsenosti, prevádzkujeme požičovňu všetkých  typov lodí od kajakov, kanoe až po viacmiestne raftové člny. V požičovni  si záujemca môže zapožičať kompletnú vodácku výbavu vrátane oblečenia  pri nepriaznivom počasí,“ hovorí Drahomír Kuc  z Pieniny Sport Centrum. Nezabúda však ani na tých, čo to s raftom myslia vážne a chytí ich za srdce. Pre záujemcov o výučbu vodáckeho športu majú pripravené kurzy  kanoistiky, kde sa pod dohľadom vodáckeho učiteľa naučia ovládať rôzne  typy plavidiel, základné zručnosti a pravidlá správania sa na vode.   Pre jednodňových návštevníkov je vždy dobré staviť na jednoduchšie skúšky odvahy v podobe rôznych úsekov rieky  Dunajec, vrátane Prielomu Dunajca v Národnom parku Pieniny s certifikovaným inštruktorom.   O ďalších skvelých miestach na rafting si povieme už nabudúce a čo skúsiť pri splave plnom zážitkov. Nezabudnite si prečítať aj o bezpečnosti a základoch raftingu.

01.08.201311066
Domi skúsenosti

Služby pre firmu:

Nový web pre Slovenskú maliarku, reštaurátorku a fotografku Máriu Bidelnicovú

Domi


Práca reštaurátora poskytuje príležitosť odkryť skryté tajomstvá a prinavrátiť výtvarným prácam ich pôvodné kvality či meno autora. Mária Bidelnicová je Slovenská akademická maliarka a reštaurátorka, ktorá sa nás oslovila, aby sme jej pomohli vytvoriť web, ktorý bude odzrkadlovať jej jedinečnú tvorivú činnosť.  Web plný skúseností  Láska k reštaurovaniu a k tvorbe priznaných kópií sa u Márie Bidelnicovej formovala už na strednej škole, vďaka svojmu profesorovi, ktorý svojim študentom zadal vytvoriť kópiu ľubovoľného diela. A práve to sa Márii stalo osudovým. Študovala na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave na Katedre reštaurovania maľby umeleckých a historických pamiatok, kde už počas študia získala  ocenenie Slovenského fondu výtvarných umení za reštaurovanie umeleckých a historických pamiatok na Slovensku a cenu VŠVU za reštaurovanie umeleckých diel a za diplomovú prácu, ako aj dobré výsledky počas celého štúdia. Ako prvá Slovenka vyštudovala prestížnu školu v ríme na Istituto Centrale del Restauro, čo je najlepšia reštaurátorská škola na svete, kde získala odborné skúsenosti, ale predovšetkým hlboký vzťah a úctu k reštaurátorskej práci. Reštaurátorská tvorba Hlavným cieľom reštaurovania je snaha o čo najväčšie zachovanie originálnych vrstiev z pôvodnej maľby s výtvarným scelením diela, a to cestou doplnenia chýbajúcich častí so zachovanými plochami. A práve reštaurovanie je primárnou prácou Márie Bidelnicovej, ktorá sa okrem reštaurovaniu diel na plátne a diel na dreve venuje aj tvorbe priznaných kópií diel slovenských i zahraničných umelcov. O tom, že sa Mária snaží zachovať štýl originálneho autora svedčí aj súhrn jej 5O ročných skúseností, o ktorých napísala unikátnu knihu Reštaurovanie, ktorá bola aj oficiálnym darom prezidentky pápežovi, (Prvý pamätný výtlačok knihy Reštaurovanie odovzdala prezidentka Slovenskej republiky Svätému otcovi Františkovi 13. 9. 2021 pri príležitosti jeho návštevy v Bratislave v Prezidentskom paláci.). Rozsiahle knižné dielo s vyše tisíc fotografiami vás prevedie umením reštaurovania od gotiky, baroka až po súčasnosť. Viac o príbehu tejto knihy nájdete na podstránke v médiách alebo v našom predchádzajúcom článku Tip na vianočný darček - kniha Reštaurovanie.. Knihu je možné zakúpiť v známych obľúbených kníhkupectvách.   Reštaurovanie obrazu Dávid s hlavou Goliáša - je posledný obraz od Caravaggia na Slovensku? Postava starozákonného Dávida, víťaza nad Goliášom, patrí ku konštantnému ikonografickému repertoáru talianskeho umenia 17. storočia. Obraz Dávid s hlavou Goliáša do svojej zbierky kúpila Slovenská národná galéria ešte v roku 1967, avšak až v roku 1997 sa dostal do rúk Márie Bidelnicovej, ktorá ho začala reštaurovať. Caravaggiova tvorba sa od tvorby jeho spolupútnikov líšila v tom, že často vytváral práve dve kópie svojich diel. Jedna verzia spomínaného obrazu visí v rímskej Galleria Borghese, no literatúra uvádza, že o tri roky údajne vyhotovil druhú verziu obrazu, ktorú dodnes nikto nevidel, zachovali sa len mýty o tom kde jeho posledné obrazy zmizli. Mária, na základe štýlu a detailov, ktoré na obraze objavila, po odkrytí neskorších premalieb je presvedčená, že dielo, ktoré reštaurovala pochádza od Caravaggia. Prečítajte si celý priebeh reštaurovania obrazu Dávid s hlavou Goliáša.    Autorská tvorba pod pseudonymom MURO Obrazy Márie Bidelnicovej sú veľakrát doplnené kolážami alebo vlastnými fotografickými zábermi. Túžba maľovať vlastné diela, uvoľniť mieru svojej fantázie, maliarskeho rukopisu a slobodného prejavu preto bola mimoriadne silná. V mnohých dielach sa snaží zachytiť širokú škálu podnetov, ktorú súčasná doba prináša s množstvom informácií. O tom, že Mária Bidelnicová je skvelá reštaurátorka a maliarka niet pochýb, a práve fotografovanie dokáže zachytiť a uchovať krásu a čaro tých najzaujímavejších chvíľ. Viac o jej fotografických prácach a inšpiráciách jej tvorby nájdete na jej novom webe.  Ak vás zaujala tvorba Márie Bidelnicovej, kontaktujte ju prostredníctvom formulára.    Viac o Márií Bidelnicovej nájdete na novom webe bidelnicova.sk, ktorý sme s tímom Zariadim.sk vytvorili. Ak aj vy túžite mať web, ktorý odzrkadľuje vašu činnosť, neváhajte nás kontaktovať.   +421 918 228 898 info@zariadim.sk Seberíniho 1, Bratislava 821 04

13.12.20232330
Joli skúsenosti

Umenie:

Tip na vianočný darček - kniha Reštaurovanie

Joli Joli


S príchodom Vianoc prichádza aj čas nakupovania darčekov. Každý chce niečím obdarovať svojich blízkych, či už niečím originálnym alebo užitočným. Jedným z tradičných darčekov, ktorý nikdy nesklame, je dobrá kniha. My vám teraz jednu odporučíme – najnovšiu knihu slovenskej akademickej maliarky, reštaurátorky a fotografky Márie Bidelnicovej. Darujte kúsok umenia Kniha Reštaurovanie ponúka príležitosť nazrieť do tajomného zákulisia náročnej reštaurátorskej práce. Je oslavou historického dedičstva našich predkov, ktoré sme povinný zachovať pre ďalšie generácie, aj preto sa stala oficiálnym darom prezidentky Slovenskej Republiky Svätému Otcovi Františkovi. Unikátna publikácia bola pripravovaná 3 roky a ponúka prehľad historickej slovenskej tvorby drevených ikon a obrazov z gotického a barokového obdobia, reštaurovanie a obnovy malieb na plátne slovenských aj svetových umelcov od 15. storočia až po moderné umenie. Ak vás zaujíma, ako prebiehalo reštaurovanie obrazu Dávid s hlavou Goliáša, diela Svätá Katarína Alexandrijská, gotického oltáru Panny Márie z dreveného kostola svätého Františka z Assisi v Hervartove, tabuľovej gotickej maľby Ukrižovanie, diel od Alfonza Muchu, Martina Benku, Ľudovíta Fullu a množstvo iných toto je jedinečná príležitosť, ako sa o téme reštaurovania dozvedieť čo najviac priamo od autora. Rozsiahla publikácia s vyše 1300 fotografiami dokumentuje spoluprácu Márie Bidelnicovej s viac ako dvadsiatimi múzeami a galériami.  Kto je Mária Bidelnicová ArtD. Mária Bidelnicová je absolventka VŠVU, Katedry reštaurovania maľby umeleckých a historických pamiatok, navyše ako prvá Slovenka absolvovala štúdium na Istituto Centrale del Restauro v Ríme, najlepšej reštaurátorskej škole na svete. Pôsobila v Štátnom archíve vo Viedni, i ako reštaurátorka v Reštaurátorských ateliéroch Slovenskej národnej galérie. Za prínos do „histórie reštaurovania“ získala cenu VŠVU za reštaurovanie umeleckých diel i ocenenie Slovenského fondu výtvarných umení za reštaurovanie umeleckých a historických pamiatok na Slovensku. Mária Bidelnicová svoj život zasvätila reštaurovaniu a obnove poškodených umeleckých diel do autentickej podoby. Svoje celoživotné skúsenosti zhrnula do jednej unikátnej knihy – Reštaurovanie. Publikáciu Reštaurovanie nájdete v kníhkupectve Martinus, Panta Rhei, ARTFORUM, Slovart, Gorila, Pod vŕškom a v ďalších obľúbených kníhkupectvách. Mária Bidelnicová je akademická maliarka s hlbokým vzťahom a úctou k reštaurátorskej práci. Venuje sa reštaurovaniu diel na plátne a diel na dreve, ale i maľovaniu priznaných kópií diel. Svoj vlastný umelecký názor formuje v rámci maliarskej a fotografickej tvorby pod pseudonymom MURO. Viac informácií o jej práci, tvorbe a dielach nájdete na web stránke bidelnicova.sk.

06.12.20232055
Domi skúsenosti

Služby pre firmu:

ŠpeDKa môže byť aj váš partner v oblasti špedície a logistiky

Domi


Hľadáte spoľahlivého partnera pre váš biznis? Spoločnosť ŠpedDKa s.r.o., je mladou, rozvíjajúcou sa spoločnosťou so zameraním na vyťažovanie vozidiel, špedíciu, prepravné a logistické služby, ktoré môžete využiť nielen na jednorazovej báze ale aj na pravidelnej preprave zásielok. Novinkou, ktorú spoločnosť ponúka je sklad o kapacite až 5000 paliet, ktorý je dostupný od roku 2024. Výnimkou nie je ani preprava nebezpečného ADR tovaru v spolupráci so spoľahlivými a renomovanými autodopravcami a v prípade požiadaviek spoločnosť dokáže zabezpečiť železničnú, námornú ale aj leteckú dopravu. Využite komplexný servis skladového hospodárstva a dopravného servisu so ŠpeDKou a staňte sa ďalšími spokojnými zákazníkmi.    Sklad a komplexná logistika  Nové skladové priestory s vynikajúcou polohou v strede Slovenska a s priamym napojením na diaľničnú sieť vám ponúkajú komplexný servis od prepravy, príjmu tovaru až po samotnú expedíciu. Sklad je situovaný v logistickom parku Zvolen, pri nákupnom stredisku Klokan, oproti spoločnosti Geis. Hlavným benefitom skladu je, že je prevádzkovaný logistickou / dispečerskou firmou a teda je k dispozícii plný benefit skladového, logistického aj špedičného partnera. Aké ďalšie benefity sklad ponúka?   Denný reporting stavu skladových zásob Tovar neustále pod dohľadom IP kamerového systému Kompletizácia tovarov pre zásielky Plné poistenie skladovaného tovaru Administratívne úkony spojené so skladovaním Inteligentný skladový systém (WMS) Krátkodobé a dlhodobé skladovanie paliet    Sklad je k dispozícií od 3 / 2024 so skladovou kapacitou 5000 paliet s plne prispôsobiteľným regálovým systémom a hydraulicky nastaviteľnými rampami. Prečítajte si čo všetko vám prináša sklad a komplexná logistika vo Zvolene od spoločnosti ŠpeDKa.       Mnohoročné skúsenosti, individuálny prístup a spoľahlivé doručenie zaručili spoločnosti ŠpeDKa mnoho spokojných zákazníkov. Získajte aj vy optimálne riešenia pre prepravu vášho tovaru tak aby bol doručený rýchlo a bezpečne presne tam kam potrebujete.    ✉️ spedka@spedka.sk 📞 +421 919 356 803 

04.12.2023869

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím